pexels-burst-374016

STAP-budget

Regeling van de van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de Subsidieregeling leer- en ontwikkelbudget voor de stimulering van de arbeidsmarktpositie van natuurlijke personen met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Het kabinet heeft vergevorderde plannen om de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting te vervangen door de Subsidieregeling STAP-budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie).

Met het STAP-budget krijg je als burger (als werkende of niet-werkende) een individueel leer- en ontwikkelbudget dat je kunt gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten.

Met het STAP-budget van € 1.000,- (inclusief btw) krijg je de mogelijkheid om in je eigen ontwikkeling te investeren. Je kunt dit budget inzetten om bijvoorbeeld een sector-erkend certificaat te halen of een cursus te volgen.

Waarom het STAP-budget?
Het kabinet wil dat meer mensen de weg vinden naar financiering voor een leven lang ontwikkelen. Daarom vervangt het kabinet de fiscale scholingsaftrek door het STAP-budget. Het doel van het STAP-budget is dat mensen meer de eigen regie nemen in hun ontwikkeling en loopbaan, en zich blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan en duurzaam inzetbaar blijven op de arbeidsmarkt.

Het STAP-budget is beter bereikbaar voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dit komt door de laagdrempeligheid van de subsidieregeling. Er is namelijk geen of in mindere mate sprake van voorfinanciering.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

STAP-budget